קטגוריות

פוסטים נוספים

כיסא השז-לונג של לה קורבוזיה

Le Corbusier, Pierre Jeanneret, Charlotte Perriand, LC4 CP Chaise Longue, 1928

במקום לבקר ברפת

השז-לונג, או בשמו הרשמי LC4 CP, עשוי בסיס פלדה צבוע שחור, מסגרת פלדה בציפוי כרום ומזרן עטוי עור, הנמתח בעזרת רצועות קאנבס.

על היצירה האיקונית הזו חתומים שלושה: האדריכל השוויצרי הנודע לה-קורבוזיה (נולד בשם שארל-אדואר ז'אנרה-גרי. מהאדריכלים החשובים והמהפכנים של העת המודרנית), בן דודו ושותפו העסקי פייר ז'אנרה והאדריכלית והמעצבת הצרפתייה שרלונט פריאנד.

הזוית הנשית:

שרלוט לא התקבלה בתחילת דרכה לעבודה בסטודיו של לה קורבוזיה, בטענה המלבבת ש"אנחנו לא רוקמים כאן על כריות", והנה, ברוך השם, לא רק שהיא הייתה זו שעודדה ודחפה את לה קורבוזייה להכנס לתחום תכנון הרהיטים, אלא שהיא חתומה יחד עימו על אחד מפרטי הריהוט האייקונים בכל הזמנים.

Cherchez la Femme!

שרלוט, אגב, זכתה לפרסום כאשר דיגמנה בתמונות היח"צ של השז-לונג, בתנוחה ובחצאית שנחשבו מאוד נועזות לתקופה (ר' תמונה).

כדמות בולטת בתנועת האוונגרד, לה קורבוזייה שאף לשחרר את יצירותיו מן המסורות הקיימות. את הבתים שתיכנן כינה "מכונות מגורים", וכשבא לתכנן ריהוט עבור אותם בתים, הקפיד על אותה בהירות, רציונליות ופשטות שאפיינה את בתיו. אסתטיקה של מכונות.

השז-לונג, שחיקה את הקימורים הטבעיים של הגוף, ואיפשר ישיבה בשלל תנוחות וזויות, החל מישיבה זקופה ועד לשכיבה, כונה על ידו בהתאם "מכונת הרגעות".

הדגם הראשון של השז-לונג יוצר על ידי בעלי מלאכה עבור תערוכת האוטו סלון בפריז בשנת 1928, אולם במהרה עבר ליצור המוני בחברת הרהיטים הפריזאית טונט. בשנת 1964 חתם לה קורבוזייה הסכם בלעדיות עולמי עם חברת הרהיטים האיטלקית קאזינה, אשר מייצרת את הכיסא עד ימינו אנו.

ראוי לציין, שלפני מספר שנים, יצאה גירסה טבעונית של השז-לונג.

ניתן לרכושו במחיר של כ-3,900 אירו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.